Mijn naam is Adam en ik ben de hoofdingenieur van de muur printer machine: . Nu werk ik voor Beijing Huake Hengrun Intelligent Technology Company, de meest professionele! fabrikant van wandprinter in China.

Beijing HuaKe HengRun Intelligent Technology is de meest professionele fabrikant van verticale printers ter wereld

We verkopen wandprinters in het buitenland, en dat is een leugen als sommige Chinezen je vertellen dat ze onze vertegenwoordiger in China zijn. Als je een muurprinter van hen zou kopen, zou ik je niet geven technische ondersteuning .

Sinds 2011 ontwikkel en produceer ik wandprinters. Ik heb de schaal van deze industrie zien groeien van klein naar groot, en het wandprintersysteem van onstabiel naar stabiel.

Als u een wandprintermachine wilt kopen met een goede kwaliteit, after-sales garantie en een redelijke prijs, neem dan een paar minuten de tijd om dit artikel te lezen. Ik zal de voor- en nadelen van deze machine en het volledige ontwikkelingsproces van de wandprinterindustrie vanuit het meest objectieve oogpunt uitleggen.

Je hebt 5 minuten nodig om dit artikel te lezen, de inhoud omvat:

 1. De verschillen tussen wandprinter en digitale inkjetprinter
 2. De oorsprong van de muurverfmachine en de ontwikkeling ervan in China
 3. Waarom we de wandprinter met succes kunnen ontwikkelen
 4. Hoe duurder de printkop, hoe beter?
 5. Om een goedkopere wandprinter te kopen, koopt u twee keer.
 6. Wat zijn op water gebaseerde muurprinter en UV-muurprinter?
 7. Hoe u de beste kwaliteit UV-wandprinter kiest?
 8. Hoe u de juiste Chinese fabrikant van wandprinter kiest?

De verschillen tussen wandprinter en digitale inkjetprinter

In theorie is de wandprinter ook een soort digitale inkjetprinter. En de muurprinter is verbeterd op het principe van de digitale inkjetprintermachine. Maar er zijn veel verschillen tussen hen.

Als je de standaardset voor een digitale inkjetprinter gebruikt om wandprinters te meten, zou er een groot misverstand ontstaan. Laat me het uitleggen.

Dezelfde onderdelen van een verticale wandprinter met een digitale inkjetprinter

1. De printkoppen

De printkop is een printeronderdeel dat helpt bij het overbrengen van inkt op de pagina. Het doet dit door kleine druppeltjes inkt af te vuren via talrijke printersproeiers om de gewenste afdruk te creëren. Wanneer een van deze spuitmondjes verstopt raakt, zien uw afdrukken er vervaagd of streperig uit.
—Van Google

DX7 Micro piëzo-afdrukkop
DX7 Micro piëzo-afdrukkop

2. RIP-software

RUST IN VREDE (Rasterbeeldprocessor) Software
De RIP-software verwerkt meerdere inhoudstypen voor een specifieke afdrukomgeving en communiceert die verwerkte gegevens naar de printer voor uiteindelijke uitvoer. Met RIP-software kunnen veel bestandstypen en bestandsgroottes worden verwerkt.—Van Google

De verschillende onderdelen van een wandprinter met digitale inkjetprinter:

De verschillende afdrukrichting:

De digitale inkjetprinter spuit de inkt verticaal naar beneden. Terwijl de wandprinter de richting van de printkop verandert, zodat de richting van het spuiten van inktdruppels horizontaal en naar voren wordt.
Onderschat de verandering in afdrukrichting niet. Deze kleine verandering zal veel NIEUWE vereisten hebben voor de besturingskaart, inkt en printkop. Wat van invloed is op de kwaliteit van afdrukken, onderhoud, enz…

De verschillende vereisten voor de werkomgeving

De digitale inkjetprinters staan over het algemeen binnenshuis en moeten binnen een bepaald temperatuurbereik werken. De werkkamers zullen worden uitgerust met airconditioning om ervoor te zorgen dat ze werken in een omgeving met constante temperatuur.
Maar de werkomgeving van de wandprinter is erg ingewikkeld. Zowel binnen als buiten, verschillende temperaturen, verschillende windsnelheden en stof hebben allemaal een grote impact op de wandprinter.

De verschillende werkwijze

Wanneer de digitale inkjetprinter werkt, beweegt het hoofdgedeelte van de machine niet, alleen de kop en de rol bewegen. Deze werkmethode maakt het lichaam zeer stabiel, zodat de wagensnelheid van de printer zeer snel kan zijn, om de efficiëntie van het afdrukken te verbeteren.
Terwijl de wandprinter totaal anders is. Wanneer de wandprinter werkt, beweegt het hoofdgedeelte van de machine. Omdat de muur niet beweegt en de wagensnelheid van de muurprinter (dat wil zeggen de snelheid van de bovenste en onderste rails) niet kan worden aangepast.

Als de wagensnelheid zeer snel wordt aangepast, zijn er 2 zeer slechte situaties:
1. De machinekop is gemakkelijk tegen de muur te slaan, waardoor de printkop zou worden beschadigd;
2. De hele machine zal trillen en het afdrukeffect wordt erger.

De oorsprong van de muurverfmachine en de ontwikkeling ervan in China

De muurdrukmachine is ontstaan in Japan in 2006, het bedrijf genaamd LAC creëerde de verticale muurprinter.

In 2009 ontwikkelden enkele Chinezen deze wandprinter in Peking, de hoofdstad van China. In die tijd gebruikten ze de thermisch geschuimde printkop die op de 750-modelprinter werd gebruikt. (dit soort printkop is erg goedkoop in China, de prijs ongeveer 10 Amerikaanse dollars. Eén printkop kan afdrukken voor één kleur, 4 printkoppen voor CMYK).

De printkop kan nog een bepaalde tijd werken, hoewel ze zo goedkoop zijn, dat hij erg kwetsbaar is bij gebruik op een muurprinter. Soms heb je de foto niet eens af, kan een van de printkoppen kapot zijn en is het moeilijk voor je om zo’n machine te gebruiken om een compleet grootformaat schilderij af te drukken.

In die tijd konden veel klanten in China de muurprinter niet gebruiken om schilderijen op groot formaat te maken. Dus de reputatie van wandprintermachines was in die tijd in China erg slecht.

In 2011 kochten mijn partner en ik een wandprinter van één bedrijf om te leren. Op dat moment was de afdrukrichting van de wandprintermachine helemaal links en rechts en de maximale breedte van de afgedrukte afbeelding was 1,8 meter.
Als je een afbeelding van 3 meter breed wilt afdrukken, kun je de afbeelding alleen in 2 delen verdelen om af te drukken, wat een grote fout zal hebben. Om technische redenen zullen er sporen zijn wanneer de afbeeldingen worden gestikt, wat de kwaliteit van de afbeelding ernstig zal beïnvloeden.

Waarom we de wandprinter met succes kunnen ontwikkelen

De reden is dat er een team in China was dat gespecialiseerd was in het onderzoeken en ontwikkelen van het besturingssysteem van de wandprinter, en de leider is de heer Liu.

Het team van dhr. Liu ontwikkelt sinds 2009 het besturingssysteem voor inkjetprinters. Dus zolang je Mr. Liu kunt vinden, kun je het besturingssysteem krijgen om de muurprintermachine te produceren. En alleen meneer Liu heeft de broncode van het besturingssysteem van de wandprinter, hij kan u machtigen om deze machine te produceren.

Tot 2018 waren er in China slechts 4 fabrikanten van wandprinters. De eerste werd opgericht in 2009, de tweede werd opgericht in 2011, de derde werd opgericht in 2013 en de laatste werd opgericht in 2017.

Het in 2017 opgerichte bedrijf is het wandprinterbedrijf van de heer Liu. Er is geen wezenlijk verschil in technologie tussen de drie eerder opgerichte bedrijven. Omdat ze allemaal de besturingssysteemtechnologie van Mr. Liu gebruiken.

Maar nu heeft meneer Liu alle controlesystemen geüpgraded en al zijn bedrijven lopen nu technisch veel voor op andere bedrijven. En zijn bedrijf is nu Beijing Huake Hengrun Intelligent Technology Co., Ltd. (HKHR Tech)

Laat me mijn verhaal voortzetten: met de verdere verbetering van de heer Liu van het besturingssysteem voor de wandprinter, kunnen we eindelijk de piëzo-elektrische printkop van Epson gebruiken. Dit heeft onze machine een grote stap voorwaarts gemaakt en kan eindelijk lange tijd grootschalige afbeeldingen printen. Ook het uiterlijk en de opbouw van de machine zijn verbeterd.
Zodat de breedte van het beeld ons niet langer beperkt. Omdat de hoogte van de muur meestal beperkt is, hoeven we in de meeste gevallen niet een te hoge afbeelding te printen, maar moeten we vaak een afbeelding met een grotere breedte afdrukken.

Hoe duurder de printkop, hoe beter?

Het is niet zo dat dure printkoppen goed zijn, maar ze moeten ook de geschiktheid van de printkoppen testen.

Omdat Epson geen printkoppen speciaal voor wandprinters heeft ontwikkeld, zijn deze printkoppen door Epson ontwikkeld voor Digitale inkjetprinters, dus we moeten testen welke geschikt is voor wandprinters.

Na 3 jaar testen hebben we vastgesteld dat er twee piëzo-elektrische printkoppen van Epson zijn die zeer geschikt zijn voor wandprinters. De eerste is meer geschikt voor inkten op waterbasis en de andere is meer geschikt voor UV-inkten.

Om de goedkopere wandprinter te kopen, koopt u twee keer.

In 2016 ging de Chinese muurdrukindustrie een periode van explosieve groei in, die duurde tot 2018. Na 2018 willen veel mensen deze branche betreden voor een goede winst. Ze hebben aan veel manieren gedacht, zoals verschillende piraterijcontrolesystemen en software voor piraterijcontrole.

Shenzhen, Een van de modernste steden van China, een geweldige plek. Er zijn daar veel geweldige mensen. Ze kunnen het IOS-systeem van Apple op hun Android-telefoons installeren en hun imitatievermogen is ongeëvenaard.
Maar ze zijn niet almachtig, ze kunnen alleen het uiterlijk imiteren, niet de kerntechnologie.
Daarom kunnen Android-telefoons met het iOS-systeem van Apple lange tijd niet worden gebruikt en kunnen de door hen geïmiteerde wandprinters niet stabiel werken.
Omdat wandprinters vele jaren branche-ervaring nodig hebben om het goed te doen, zul je, als je geen ervaring hebt, veel onoplosbare problemen tegenkomen. Maar ze zullen zeer lage prijzen gebruiken om u aan te trekken om hun machines te kopen.

In China worden veel mensen bedrogen. Zodra hun machines problemen hebben en ze het niet zelf kunnen oplossen.
Hierdoor ziet de wandprinter eruit als een verbruiksartikel voor eenmalig gebruik. Met een beetje geluk kan het voor een langere tijd worden gebruikt. Maar als je pech hebt, kun je niet verder werken als het een keer in korte tijd kapot gaat.
Ook tijdens de garantieperiode kunnen ze het besturingssysteem niet gratis voor je vervangen, omdat ze door andere leveranciers tegen een zeer hoge prijs worden ingekocht. Ze worden dan ook vaak door Chinese klanten voor de rechter gedaagd.
Dan zul je een heel vreemd fenomeen aantreffen. Bedrijven die Shenzhen-machines in China verkopen, veranderen vaak hun bedrijfsnaam en contactgegevens. Als u een klant voor hen bent en buiten China, kan ik alleen maar sorry tegen u zeggen.
Het is heel goed mogelijk dat uw vliegticket duurder is dan de waarde van de automaat. Ik ontmoette ook enkele klanten die hun machines kochten, sommige uit Australië, iemand uit Egypte en sommige uit India.

Wat zijn op water gebaseerde muurprinter en UV-muurprinter?

 • Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen wandprinters. Een daarvan is dat de muurprinter pigmentinkt op waterbasis gebruikt en de andere is de UV-muurprinter.
 • Wandprinters met pigmentinkt op waterbasis kunnen alleen afdrukken op waterabsorberende materialen, niet op glas, ijzeren platen en andere niet-absorberende materialen.
  Laat u niet misleiden door een aantal slechte verkopen. Soms laten ze je een video zien van een wandprinter met pigmentinkt op waterbasis gedrukt op het glas, die gemakkelijk kan worden afgeveegd.

Voordat u een muurprinter met inkt op waterbasis koopt, moet u uitzoeken of de muurverf die in uw land wordt gebruikt, in de buurt komt van de muurverf die in China wordt gebruikt.
Omdat de fabrikanten van wandprintermachines zich allemaal in China bevinden, gebruiken ze allemaal Chinese wandcoating voor het testen, wat zeer waarschijnlijk niet van toepassing is in uw land.
Volgens mijn ervaring kunnen muurcoatings in Europa en Amerika met water worden gereinigd, dus hun muurcoatings zijn allemaal zeer waterdicht.
Wandprinters met inkten op waterbasis zijn niet geschikt voor gebruik in Amerika en Europa, vooral niet in het restaurant.
In de landen van het Midden-Oosten, Aziatische en Zuidoost-Aziatische landen kunnen inkten op waterbasis worden gebruikt en hun muurverven zijn vergelijkbaar met die in China.
Voor wandprinters met inkten op waterbasis raad ik u aan deze in China te kopen, omdat de formule van deze inkten na ongeveer 6 jaar is verbeterd en u buiten China geen geschikte inkten kunt kopen.
Chinese inkten zijn erg goedkoop, maar de verzendkosten zijn erg hoog.
Het wordt aanbevolen dat u meer inkt koopt wanneer u de printer koopt, waardoor de verzendkosten lager uitvallen. Verzendkosten zijn altijd duurder dan de waarde van inkt.

Ik stel voor dat als je een muurprinter kunt kopen, probeer dan een muurprinter met UV-inkt te kopen.
Hoewel het duurder zal zijn, zijn de prestaties uitgebreider en kunnen ze voldoen aan de afdrukbehoeften van verschillende materialen. Bovendien kunt u bij andere inktleveranciers UV-inkt bij u in de buurt kopen.

Hoe u de beste kwaliteit UV-wandprinter kiest?

Allereerst om te controleren of deze UV-wandprinter witte inkt heeft. De belangrijkste reden waarom onze klanten voor een UV-printer kiezen, is om op alle materiaaloppervlakken te kunnen printen.
Als u bijvoorbeeld een witte wolk op een rode deur wilt afdrukken en uw printer geen witte inkt heeft, hoe drukt u dan de witte wolk af? We weten dat alle kleuren behalve wit kunnen worden samengesteld uit CMYK. Alleen wit heeft geen CMYK-componenten, dus witte inkt moet alleen bestaan.

2. Controleer of de UV-printer witte afbeeldingen apart kan printen. Dat wil zeggen, deze foto heeft slechts een enkel wit patroon en geen andere kleuren.

3. Controleer UV-lampen: er zijn twee soorten UV-lampen op de wandprinter, de ene is een watergekoelde UV-lamp, de andere is een luchtgekoelde UV-lamp;
Een watergekoelde UV-lamp is goedkoper en simpeler van opbouw.
Naast de UV-lamp vind je 2 waterleidingen, die worden gebruikt om water te laten circuleren om de UV-lamp te koelen. Dit watergekoelde systeem wordt voornamelijk gebruikt op een UV-flatbedprinter, maar wordt geleidelijk geëlimineerd omdat de voordelen alleen goedkoop zijn
Maar er zijn veel nadelen, zoals het volume is te groot voor transport.

Als het relatief groot is, zal het uitgestraalde UV-licht zich gemakkelijk verspreiden en het licht niet condenseren, wat gemakkelijk schade aan de printkop zou veroorzaken.
Watergekoelde UV is niet geschikt voor wandprinters. Door zijn grote formaat is hij niet gemakkelijk te vervoeren.
Er is nog iets heel belangrijks: als u de machine buiten gebruikt, is de buitentemperatuur 30 graden, wanneer uw machine een tijdje begint te werken Na een tijd zal de temperatuur van het water in de UV-lamp watertank hoger zijn dan 30 graden. Denk je dat water hoger dan 30 graden een verkoelende rol kan spelen? Dit is gewoon onmogelijk.

Luchtgekoelde UV-lamp: De luchtgekoelde UV-lamp is klein van formaat en gemakkelijk mee te nemen. Er is slechts één bedieningsleiding voor de lampkop. Het licht is meer geconcentreerd en zal de printkop niet beschadigen.
De prijs van de luchtgekoelde UV-lamp zal echter duurder zijn. Daarom zijn de fabrikanten die luchtgekoelde UV-lampen op wandprinters gebruiken allemaal gewetensvolle fabrikanten. Ze kennen in ieder geval allemaal de nadelen van watergekoelde UV-lampen en weten de problemen voor klanten te vermijden.

Probeer op de muurprinter met Epson-printkop één printkop te kiezen die de 5 kleuren van CMYK+W kan printen, want als je nog een printkop hebt, zul je de printkop moeten onderhouden.

Als het een muurprinter is met 2 printkoppen, bevestig dan dat elk van hen CMYK full colour kan afdrukken. Bovendien kan elk van hen alleen werken als de ander kapot was.
Bovendien kunnen in de besturingssoftware ook de parameters van deze twee sproeiers worden aangepast. En dit is de methode om de leugens van meervoudige printkoppen op muurprinters te vertellen.

Hoe u de juiste Chinese fabrikant van wandprinter kiest?

 1. De meeste bedrijven die wandprinters in China verkopen, zijn handelsbedrijven en er zijn geen R&D- en technische ingenieurs die u hoogwaardige technische ondersteuning kunnen bieden.
 2. Chat met de technisch ingenieur van de leverancier, het is het beste om 2-3 dagen continu te kunnen communiceren. Als de ingenieur niet voor een handelsbedrijf werkt, zal hij niet oprecht met je praten, hij zal halfslachtig zijn. Nadat u de printer hebt gekocht, krijgt u geen goede technische service.
 3. Het is vreemd dat in China sommige bedrijven alleen wandprinters voor het buitenland verkopen en nooit in China. Maar de Chinese markt is erg groot. Ons bedrijf verkoopt meer dan 600 eenheden in China per jaar. Naar mijn mening kunnen ze Chinese klanten geen hoogwaardige producten en hoogwaardige after-sales service bieden.
 4. Voor zover ik weet zijn er niet meer dan 6 fabrikanten van muurschilderingmachines in China. Het is dus heel eenvoudig om te beoordelen of uw leverancier een fabrikant is. Vraag hem gewoon om je hun patenten, handelsmerken en CE-certificaten in China te laten zien. Controleer of hun bedrijfsnaam overeenkomt met de naam op het bestand. Je kunt ook met ze videobellen en met hun technici praten. Houd er rekening mee dat deze monteur u in de toekomst van dienst moet kunnen zijn.
 5. Er zijn gratis reserveonderdelen voor de muurschilder, dus informeer bij de verkoper.
 6. De wandprinter is geen handelsartikel zoals een mobiele telefoon. Het is niet iets dat u kunt gebruiken wanneer u de goederen krijgt. U hebt professioneel personeel nodig om u op te leiden, u te vertellen hoe u de machine moet gebruiken en hoe u de machine moet onderhouden, zodat u de machine correct kunt gebruiken.

NEEM CONTACT OP

Overzeese verkoopmanager, Alex: info@wallpaintingmachine.com
Technische ondersteuningsingenieur, Adam: tech@wallpaintingmachine.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment